Scampi's in roomsaus met ratatouille
(Voor dit gerechtje moet je 11 punten per persoon tellen.)
Nodig (Voor 4 personen):
* 24 scampi's
* olijfolie
* 250 ml room (tot 8% v.g.)
* paprikapoeder
* cayennepeper
* 30 ml ketchup
* 400 g paprika
* 400 g courgette
* knoflook
* provençaalse kruiden
* peper en zout
* 600 g basmati
Aan de slag:
* Maak voor de ratatouille de paprika en de courgette schoon en snijd ze in kleine stukjes, pel en hak de knoflook. Laat de groenten stove in 2 koffielepels olijfolie en breng op smaak met Provençaalse kruiden.
* Pel en ontdoe de scampi van alles wat er niet in thuishoort en bak ze even in de hete olijfolie (2 koffielepels). kruid ze met peper en zout en houd ze warm. Voeg de room, paprikapoeder, cayennepeper en de ketchup toe en laat dit alles indikken tot smeuïge saus.
*Zet ook op tijd water op voor de rijst. Wij hebben hier basmati bij gegeten.
Smakelijk!
Bron: 365, Weight Watchers
Geen opmerkingen:
Een reactie posten