woensdag 17 oktober 2012

Nog eens zalm en spinazie!

Eindelijk weer eens een blogje! Deze keer heb ik lasagne met zalm en spinazie gemaakt! Zalm en spinazie hebben een goed huwelijk, ze worden samen in erg veel gerechtjes van de "Gewichtkijkers" gebruikt! Zie hier, de lasagne!

Nodig (voor 4 personen):
* 2 uien
* 400 g verse spinazie
* 160 g zalmfilet (uit het vriesvak of vers)
* 1 koffielepel olijfolie
* 300 ml groentenbouillon (een keteltje van Knorr)
* zout en peper
* 400 g gepelde tomatenblokjes
* 400 g verse light kruidenkaas
* 1 koffielepel citroensap
* 1 mespuntje nootmuskaat
* 12 ongekookte lasagnebladen
* 3 eetlepels geraspte kaas

Aan de slag:
* Snipper de ui, was en hak de spinazie fijn.
* Snij de zalm in blokjes.
* Bak de uien en de spinazie ongeveer 3 à 5 minuten in olie. Meng dit alles met de bouillon, de zalm en de tomaten en breng op smaak.
* Verwarm de oven voor op 200 °C.
* Meng de kruidenkaas met peper, citroensap en de nootmuskaat.
* Neem een ovenschotel en breng een laagje zalm en spinazie aan, daarna een laagje lasagnebladen. Ga zo door tot je alles opgebruikt hebt.
* Sluit af met de geraspte kaas en laat 25 minuten garen in de oven.

(Voor deze maaltijd moet je 12 punten per persoon tellen.)
 
Smakelijk!
 
Bron: Italiaanse Klassiekers, Weight Watchers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten