Wat heb je nodig (voor 8 personen > Goed voor 12 potjes)
* 200 gr speculaas
* 500 gr roomkaas (type Philadelphia)
* 85 gr boter
* 100 ml slagroom
* 3 eieren
* 125 gr suiker
* 1 zakje vanillesuiker
* 12 gr gelatine
Aan de slag!
* Maal de speculaas fijn en meng dit met de gesmolten boter. Als je kleine potjes gebruikt, verdeel je het mengsel over de verschillende potjes en laat je deze in de koelkast opstijven. Als je een grote taart wil maken, heb je een springvorm nodig, deze bekleed je eerst met bakpapier en daarna verdeel je het mengsel over de springvorm en laat je ook dit opstijven in de koelkast.
* Klop de slagroom lobbig, klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker tot een dikke massa en roer er de roomkaas door.
* Week de gelatine in koud water voor 5 minuten, daarna knijp je de gelatine voorzichtig uit en laat je hem smelten met 1 eetlepel water in de microgolfoven gedurende 10 seconden. Meng dit daarna in het kaasmengsel.
* Verdeel dit alles over de potjes of schep alles in de bakvorm. en laat het een nachtje opstijven in de koelkast.
Dan heb ik nog een coulis gemaakt van bosvruchten. Hiervoor kocht ik gewoon een kg bosvruchten vanuit het vriesvak, liet deze ontdooien, deed er beetje suiker en citroensap onder. Daarna ging heel de massa door een puntzeef, verdelen over de potjes en klaar is kees. Ik had nog wel redelijk veel coulis over, dus een 600 gr is zeker genoeg voor 12 potjes. Dan heb ik de potjes nog even terug in de koelkast gezet en afgewerkt met een verse framboos en ze waren klaar om op te eten!
Ook heb ik me gewaagd aan Macarons. Maar deed niet alles zelf. Ik kocht stiekem zo'n pakketje in de Action en ging daarmee aan de slag. De smaak is ok, de vorm iets minder... Ik vrees ervoor dat de oven nog te warm was wanneer ik de koekjes erin zette en dat daarom de mooie rondjes, één grote ronde zijn geworden. Ik heb dan maar geprobeerd om er het beste van te maken, zie hieronder het resultaat.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten